Sa Mrkšićevih salaša jeftinija vekna

Bez autora
Jul 25 2011

Hleb i pecivo iz pekare "Mrkšićevi salaši" u Srpskom Itebeju pojeftinili su od pet do 15 odsto. Imali su dobru žetvu pšenice, u silose su smestili 13.300 tona hlebnog žita odličnog kvaliteta, sa prosekom od 6,8 tona po hektaru, a žele da sačuvaju i prošire tržište. Tako se polukilogramska vekna od brašna "T-500" prodaje za 44 dinara, a narodni-tamni od 400 grama za 38 dinara.Iz Srpskog Itebeja, u više od 150 prodavnica svako jutro stiže od 17.000 do 20.000 vekni, pa je pekara "Mrkšićevih salaša", postala najveća u srednjem Banatu, preuzevši decenijski primat od zrenjaninskog "Žitoprodukta".

Sa Mrkšićevih salaša jeftinija veknaHleb i pecivo iz pekare "Mrkšićevi salaši" u Srpskom Itebeju pojeftinili su od pet do 15 odsto, izjavio je direktor i vlasnik te zemljoradničke zadruge Voja Mrkšić.

"Imali smo dobru žetvu pšenice, u silose smo smestili 13.300 tona hlebnog žita odličnog kvaliteta, sa prosekom od 6,8 tona po hektaru, a želimo da sačuvamo i proširimo tržište", izjavio je Mrkšić, navodeći osnovne razloge za smanjenje cena hleba.

Tako se polukilogramska vekna od brašna "T-500" prodaje za 44 dinara, a "narodni-tamni" od 400 grama za 38 dinara.

Iz Srpskog Itebeja, u više od 150 prodavnica svako jutro stiže od 17.000 do 20.000 vekni, pa je pekara "Mrkšićevih salaša", postala najveća u srednjem Banatu, preuzevši decenijski primat od zrenjaninskog "Žitoprodukta".

Posle prošlonedeljne izmene republičke uredbe o proizvodnji i prometu hleba, polukilogramska bela vekna i iz "Žitoprodukta" jeftinija je za 15 odsto, odnosno sa 54,20 spustila se na 45,90 dinara.

Za razliku od dve velike industrijske pekare, vlasnici stotinak manjih privatnih pekara na području Grada Zrenjanina još razmišljaju, šta će i kako će sa cenama osnovne životne namirnice.

Član Upravnog odbora Opšteg udruženja preduzetnika Živko Trpeski rekao je Tanjugu da su neki pekari postupili po uredbi i snizili cenu najtraženije vrste hleba, nakon republičke uredbe, dok se drugi preračunavaju, zbog čega je za sutra zakazan sastanak u Opštem udruženju preduzetnika, radi dogovora o jedinstvenom nastupu na tržištu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik